Magija na II. TTT - vox populi

Kao i u anketi o broju bodova i broju partija imamo jos jedno pitanje za vas. Naime jedina jos nedoumica koju imamo sa organizacijske strane to je pitanje magije s obzirom da je jako puno raznih misljenja po ovom pitanju. Na tragu raznih komentara i rasprava dosli smo do nacelno dvije varijante koje bi vam ponudili na izbor.

Dakle AC vec sadrzi ogranicenja koja ste imali prilike vidjeti i koristiti na AAW pa ne morate dodatno pitati, a sta je sa ostalim ogranicenjima magicne faze? Nas interesira samo funkcioniranje tima po pitanju magije:

Standardna ogranicenja magije su:
Maximum number of power dice that can EVER be used in a single magic phase is 12 (ako odaberete prvu opciju ankete 2d6)
Maximum number of power dice that can EVER be used in a single magic phase is 20 (ako odaberete drugu opciju ankete 4d6)
• Maximum number of additional power dice that can be generated (after winds of magic roll and all channeling rolls) is 2
o This includes any and all sources of additional dice, such as Slann Rumination power, dice from spells (Dark Lore default spell), power familiars, banners, etc…
• Maximum number of additional dispel dice that can be generated (after winds of magic roll) is 3
o This includes any and all sources of additional dice, such as Empire Warrior priests, dispel dice “stealing”, magical items, etc…
• Maximum number of dice used to cast any single spell is 4 (instead of 6). No power, ability, or anything else can ever increase this to 5 or more dice.
o This includes things like Slann Rumination power, Sacrificial Dagger, etc…
o This DOES NOT include fixed bonuses to casting rolls (i.e., +2 to cast)

Dvije opcije koje vam nudimo su primjerom slijedece:

  1. 2d6 kocaka za PD pool, najveca kocka protivnicki DD pool. Casta se sa max 4 kocke.
  • primjer - tim baca 2d6, dobije 6 i 4, ima 10 kocaka na raspolaganju, protivnik 6 za dispell. Dakle kao da se radi o standardnoj singles partiji.
  1. 4d6 kocaka za DVA ODVOJENA PD poola, protivnici dobivaju dvije apsolutno najvece kocke. Casta se sa max 4 kocke.
  • primjer - svaki clan tima baca 2d6, svaki clan tima ima svoj PD pool i ne moze jedan drugome davati kocke, kao sto niti itemi koji generiraju PD ne mogu generirati PD za timskog kolegu, vec samo za svoju vojsku (drugim rijecima ako imate zabu i HE partnera sa banner of sorcery koji nema magove, on generirane kocke isto tako NE moze dati svom timskom kolegi!). Protivnici u tom slucaju dobivaju dvije najvece kocke. Dakle ako za PD dobijemo roll 6/5 i 6/3 - imamo dva PD poola koji se ne mjesaju od 11 i 9 kocaka, dok protivnik ima 12 DD. Takodjer kako je maximum 20 PD, vazno je reci protivniku koji clan tima baca prvi za winds of magic. Ako taj igrac dobije 6/6, tada njegov kolega ne moze imati vise od 8 PD (12+8=20)

Kao i prethodna anketa, imate pravo predomisljanja, uzmite u obzir kod glasovanja sto mislite o broju bodova pa to uklopite u razmisljanja o magiji te naravno dajte jedan glas po timu ako znate vec sa kime igrate u paru. Po isteku ankete uzet cemo misljenje vecine i zatvoriti taj dio AC-a.

Da, taj drugi definitivno… Magija je važan čimbenik ove idgre, oduvjek je i bila i neka bude i dalje.

Imam još neke prijedloge vezano za magiju… Pa ne znam da li tu da ih metnem ili će biti još nekakvih generalnih topica.

Ovako, ova anketa odnosno pitanja koja su postavljena su rezultat razgovora sa mnogim igracima tako da su se iskristalizirala kao dva nacelna izbora.

Ako imas neku trecu ideju uvijek smo za komentar, pa slobodno otvori topic po tom pitanju. unutar TTT podforuma. Neka ovdje ostanu iskljucivo ova pitanja i komentari uz njih.

Primjer 2 puno bolji, jer iako se igra u timu svaka vojska treba imat svoj udio nezavisnosti i puno ću radije ovisit o sebi da ću si bacit neku ključnu magiju nego čekat partnera :wink:

Glasao za opciju 2

Mene samo brine raise-spam sa lv4 vampirima kod omjera 20-12 PDa-DDa…
Ništa protuvampirsko… zaista…

inače, kada vidim koliki je broj bodova, onda ću vidjet što je odgovarajuće kod ovog odgovora.

Samo neka diže. Nemre on toliko dignut koliko ja mogu ubit.

A i kaj onda ako bude 20-12 omjer, još uvijek treba vampir biti taj koji će dobit 12 PD. To će se dogoditi 1 na turniru sveukupno, od toga 3 puta tebi :wink:

A kako če ispasti team sa Dwarfom?

Nisam mislio na sistem. Pa ovaj 2. sam ja saopčio i Majiću i Petroviću.

Mislio sam na neke druge restrikcije… Tipa - max 2 dispel scrolla ili itema istog ili sličnog efekta po teamu. Da partije ne budu dosadne. A svaka sa Dwarfom koji dođe sa 3 Scrolla i onda neka igra još sa Empireom koji ima extra 2 PD i Lvl. 4 maga - to je sve samo ne zanimljivo.

Kao što rekoh, kako če to funkcionirati gdje če biti u teamu jedan Dwarf? Dwarf če davati dispel dice-eve protivniku, a sam neče ništa castat!! :slight_smile:

Odlicno pitanje… Da… Jebeni dwarfovi uvjek moraju biti posebni :stuck_out_tongue:

Bogme moram priznat da nisam razmisljao o toj kombinaciji i cinjenica je da je dwarfovski partner po ovakvom sistemu jako ugusen i da treba posebno pravilo u slucaju dwarfova i koga god u timu.

Neznam… Trebalo bi par prijedloga po ovom pitanju.
Ono kaj je meni palo na pamet, je da dwarfovski partner baca 3d6 i njegovi PD-i su dvije najvece kocke, da protivnicki DD-i su najveca i najmanja.
Dakle u najboljem slucaju za castera, razlika je 12-7 (5 kocaka razlike), a u najgorem slucaju je 12-11 (1 kocka razlike).

Ali onda Dwarf gubi PD za dispelat RiP spellove ako on sam ne dobije PD.

Jel može ovako.

Baca se normalno ali Dwarf može svome kolegi dati dio svojih PD do max 15.

Npr. Majić zarola 5 i 5 te ima 10, ja zarolam 6 i 6 te imam 12.
Protivnici dobiju 12 DD, a Majić dobije 10 svojih i 5 mojih, a ja svojih preostalih 5 mogu trošit na RiPove.

Znači svaki Dwarf efektivno ima banner of sorcery na stereoidima kojeg moze koristit samo njegov kolega? :heart:

Da… i kao “baš bed”… ne kužim baš cijelu priču, zašto sada Dwarf mora davat svoje PDe savezniku, čemu? da ovaj ima bolju casting fazu? Čime je to zakinut Dwarf? Pa ionako nema magiju niti kad igra sam… A to što rolla PDe neka rolla, da dispella RiPove kolko god hoće.

Demokracija :confused:

Kao sada ima puno remains in play spellova? Svi koriste Life, pa ide Veins, pa Flesh, itd.

Dwarfov partner, če imati uvijek lošiju fazu magije nego njegovi protivnici, a kako se govori ovdje, da je magija veliki dio ove igre, onda ne znam… možda nije baš dobro-fer.

Mislim, meni je svejedno, jer kako kaže [size=150]Lane[/size], nema Dwarf magije. Samo, nemojte mi onda oduzeti pravo na moje rune of spellbreaking odnosno nemojte to ograničavati. Nismo casteri, a bogami znamo se od magije odbraniti. Na taj način, bit če fer, kada bude partner Dwarf! :dwarf:

Ma ništa posebno za dwarfove… Oni ionako, u običnoj partiji rola za Winds of Magic i defaultno se broji kao Lvl. 2 kod dispelanja.
Obzirom da je Team Tournament, a da se vojske ne smiju duplirati, odna će sa Dwarfom UVIJEK biti i vojska koja ima za opciju uzeti magove.

Sad da me on tu maltretira sa extra scrollovima, a kompadre mu je HE sa gotovo obaveznim Lvl. 4 magom koji ima +5 na dispel - nemojte se šaliti. Nikakav popust i nikakve iznimke.

Ako hoće dispelati RiP spellove, neka ih dispela kao i svi ostali - šta Winds of Magic daju.

Najbolje dvije kocke za DD vs Majićev roll znaći da Majić neće ništa kastat te automatski se prisiljava Dwarf partnera na combat listu. Meni ne smeta ali ne znam koliko će biti ugodno protivnicima.

Dajte ljudi, idemo malo stati na loptu.

2d6 kao u single partijama - definitivno. Glasao za primjer jedan.

To sa 4d6 će bili strava i užas u ediciji koju ljudi od milja zovu Magichammer.

Pa već ako izbaciš Powerscroll i Book of Hoeth - nije to to.
Još ako limitiraš na cast sa 4 kocke - nije to to.

Neka je magije kao da se igraju 4 vojske, s time šta će oni kojima nije faza proći bolje nego inače, u normalnim partijama. I još će se moći kreirati specijalizirani dispeleri.

Qurca qrasnoga će ti pomoći bilo kakav displler ako ovaj drugi ima žapca/DE high sorcu i 20 dajsova jer je malo više zarolao.
Biti će manje IF-a, ok slažem se. Ali tko će to zaustaviti da ne prođe spellovi koji jedu unite za doručak?

Ali Vid znaš šta, ja ostajem na 2d6 odabiru i da nas dva ne ulazimo u raspravu… Elem, ja kažem 2d6 a ti pričaj što god želiš. :pivo: