Broj bodova i broj partija za II. TTT - vox populi

Dragi potencijalni igraci na predstojecem II. Topor Team Tournamentu!

Zelimo da se i vas glas cuje pa stoga smo pripremili prigodnu anketu koja ce po svom zavrsetku (7 dana) definirati konacni AC II. TTT turnira koji odrzavamo 28. i 29.05.2011. u Samoboru.

Pripremili smo 15 stolova za 20 timova tako da ce se igrati na stolu i pol i biti ce dovoljno mjesta bez obzira koju opciju odaberete.
S obzirom da nam je u interesu napraviti zabavan turnir recite sto bi radije odigrali:

Masovniju bitku od 6000 bodova po timu u 4 partije pa lezerno igrati dvije po dvije

  • prednost - velike bitke, dosta mjesta, extra zabava
  • mana - sparivanje, mali broj partija, ne mora nuzno znaciti da ce prvi i drugi igrati itd…

Normalne dvije turnirske liste u 5000 bodova i klasicnih 5 partija u dva dana (3+2)

  • prednost - sparivanje, turnirski sistem lista
  • mana - naporne 3 partije u subotu (barem meni :slight_smile: )

Manje liste u 4000 bodova i klasicnih 5 partija u dva dana (3+2)

  • prednost, manje bodova nego na sto smo navikli po igracu
  • mana ne stane vam sve sto ste zamislili u 2000 bodova…

Evo pa vas lijepo molim da odgovorite na pitanje sta i kako bi htjeli radije igrati kako bi mogli finalizirati AC.
NAPOMENA: S obzirom da mnogi od vas znaju sa kime ce nastupiti u paru, neka samo jedan od vas glasa za opciju. Ne mozemo naravno kontrolirati no apeliramo na posteno glasovanje. Takodjer vec sad mozemo reci da nece biti obavezno imati obojane figure vec samo da su sastavljene te na odgovarajucim bazama. Proxy zabranjen! Tako da ne mislite kako bi htjeli igrati na 3000 bodova ali nemate obojane modele - to dakle nije problem!

Naravno ostavili smo i mogucnost predomisljanja i jednostavno po isteku 7 dana uzet cemo u obzir konacan rezultat vaseg glasovanja.

Glasao za 5000 bodova, ali pitanje je treba li moj glas vrijediti koliko i glas drugih jer ne znam da li ću biti na turniru, i nisam bio prošle godine pa ne znam kako je bilo. Svejedno, mislim da su obje opcije sa manje bodova (5 i 4k) bolje od 3000 bodova po vojsci. S 3000 bodova već i 1-na-1 partija traje dugo, a kamoli 2 vs 2.

Ja biram opciju koja njie ponuđena: 5000 bodova, 4 partije.

5000 (2 x 2500) u 4 partije, 2 dana.

Glasao, za 3000x2 ali dolazim kako god :mrgreen:

I ja sam za 2x3000 da mogu izvući još demonskih zala iz ormara :smiley:

Podržavam ovu opciju.

Dobar dan!

5000 pts, 4 partije i to u dva dana!

Samo prije nego sto glasam, primjecujem da ljudi klikaju na opciju br. 2, a u komentari pisu da glasaju za opciju 2 x 2500 sa DVIJE partije po danu, a navedena opcija je 2 x 2500 sa TRI u subotu i DVIJE u nedjelju.

Da i ja sam primjetio da se između A, B i C glasa za D! :lolanje: :rtfm:

mislim, vox populli sve 5, ali ono, jesti li za EU= Da, Ne, a ekipa mi bi u SAD :mrgreen:

Kaj sada, dodat D? ili kaj?

Zapravo bi volio argumeniranje Roka, zašto je uzeo neponuđeni D između A,B i C i čemu takva razlika između 2500 i 3000 ptsa? Kada se igra NEOBOJANIM figurama i svatko može nadoštukati tih 500ak sitnih…

Uf, ovo mi izmaklo… OK onda može na 6000 i dvije na dan! Sorry… (meni nije problem u neobojanim figurama ali sam mislio da je to za nekog drugog problem). Ubacim još drugog lorda i anvil i tu smo…)

OK, [size=150]KiP[/size], ako si za tu opciju možeš se predomisliti i promijeniti svoj glas.

6000 bodova sa svake strane na stol i pol (dakle, 9’ duljine) eliminira gotovo svaku taktiku i nakon cca 4k vojske deployane samo gledaš gdje ti je ostalo mjesta za staviti preostale unite.
Da ne govorimo o samom tijeku igre - na tako malim stolovima 6k vojske sa svake strane je previše.

Također, ne zanemarujte kolko već 5k i 2 generala sa svake strane produljuju i deployment i samu duljinu igre. 2 partije max po danu se meni čini sasvim ok. Radije imam dulje pauze između partija pa se stigne i predahnut, nego da se gužva što više igre u svaki dan…

Dakle, nije stvar u tome da ja glasam za nepostojeću opciju D iz sebičnog razloga da nemam modela za još vojske, dapaće. Samo smatram da se negdje treba zauzdati prije nego što partije postanu prekomplicirane i preduge a ujedno izgube na taktiziranju zbog klastera unita nabacanih na stol.

Meni već 2 partije po danu znače da nemam opcije taktiziranja već se sve svodi na sreću u sparivanju. 2 bitke u danu znače da se može igrat kolko tko hoće, doslovno, imaš 4 sata.

Ako se nekome ne igra 4 sata, onda neka glasa za 4000 u 5 bitaka i imat će dinamičan, turniski, brzinski sportski event.

500 ptsa više je ili 1-2 unita više ili 2 heroja više… ajde ako je netko lud nakrcavat smetala u to, ali neka mu, free points.

Meni prvom se ne igra 4 sata protiv neke muke Isusove preko stola… ali opet, ako se već igra 2 bitke samo po danu, onda mi to nije turnir već “roštiljanje” uz guranje figurica i onda hoću neku promjenu i zabavu, a to je definitivno onda 3000 ptsa i odmicanje od standardnih 2500 lista.
Čak je bio argument pojedinih rasprava da se želi postići EPSKE bitke, parove, nešto drugačije, novo, megalomanski čak ako hoćeš…

Meni inače više svejedno, ja imam modela, lista, vremena, sasvim mi svejedno… Samo ovako, malo raspravljamo.

Pa ako se do sada igralo 2400-2500 individualno i 1500/3000 timski, onda je 2500/5000 u odnosu na ovo kaj je bilo epski.

To je to! Jedan unit i možda koji heroj viška - otprilike! No, sigurno može nakrcavat smetala, ali to nije neki problem - smetala ginu od elite, možda sporo, ali na kraju elita preživljava - možda :wink:

Ozbiljno, 500 pts više nije problem za trajanje igre same, više če biti problem taktički mastermindi! :confused:

Čista opcija b, 2 x 2500 s 5 partija.

glasao sam za 2000x2, 5 partija. mislim da je smisao da igraju dva generala protiv dva, sa različitim vojskama, a ne nakrcavanje bodovima. Za 5 partija nisam siguran, kad krene dogovaranje, došaptavanje, pa micanje kombiniranje…mogla bi ispast fina tlakica.

Opcija “Roko”. 2x 2500, 4 partije.

Može i 5 partija 2x2500, a ja nebi igrao na više bodova nego 5000 na stran.